Acasă Sediul central „5 iunie: Ziua Mondială a Mediului”: Concurs de degustare de apă,...

„5 iunie: Ziua Mondială a Mediului”: Concurs de degustare de apă, ediția a VI-a

82
0

Miercuri, 5 iunie 2019, începând cu ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și ApaVital Iași marchează, pentru al șaselea an, Ziua Mondială a Mediului printr-un concurs de degustare a apei.

Activitatea va debuta cu vizionarea unor filme despre Stația de tratare Chirița și Stația de epurare Dancu și vor primi informații despre funcționarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă și despre procesul tehnologic de filtrare și tratare a apei de la aducțiune până la darea în consum public. În cea de a doua partea se va desfășura concursul de desemnare a „Experților Somelieri”. Cele două echipe înscrise în concurs sunt formate din elevii claselor de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași.

Concursul, care constă în analiza a cinci probe de apă, ce vor fi la aceeași temperatură (una va fi de la robinet, celelalte patru sunt diverse sortimente de apă plată îmbuteliată), se va face printr-o evaluare organoleptică, iar rezultatele vor fi notate de către elevi pe fișele de observație puse la dispoziție de către reprezentanții ApaVital. Participanții vor fi premiaţi de ApaVital Iași cu obiecte promoționale.

Activitatea va avea loc la sediul ApaVital din Iași (Strada Mihai Costăchescu 6).

Reprezentanți de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor vorbi despre importanța Zilei Mondiale a Mediului.

Ziua Mondială a Mediului, instituită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972 pentru a celebra Conferința „Ecologia Umană de la Stockholm, se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie. Fiecare celebrare are ca subiect o anumită temă recomandată de UNEP. Aceasta se celebrează pe o platformă globală pentru publicul larg, în mai mult de 100 de țări.Tema anului  2019 este Poluarea aerului: „Nu putem opri respirația, dar putem face ceva cu privire la calitatea aerului pe care îl respiram!”. Poluarea aerului influențează prin circuitul natural al apei și prin efectul de seră calitatea apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here