Acasă Sediul central 25 noiembrie – Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii

25 noiembrie – Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii

30
0

    Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a desfăşurat ieri activitatea de informare şi sensibilizare a elevilor care a marcat  ziua de 25  noiembrie: Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii.

    Cu această ocazie, la sediul bibliotecii a fost lansată şi expoziţia de afişe pe tematica prevenirii actelor de violenţă în familie.

    La întâlnire au participat 40 elevi de gimnaziu de la Şcoala Generală nr. 28 “Mihai Codreanu” Iaşi însoţiţi de doamna prof. Chiroşcă Mihaela şi 10 studenţi de la Facultatea de Drept a Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi.

   S-a discutat interactiv despre fenomenul de violenţă, începând cu definiţie, etape, cauze, forme şi efecte până la tipuri de abuzuri, caracteristici, cadrul legislativ naţional şi internaţional precum şi factorii interni şi externi ai familiei şi societăţii ce conduc la violenţă. S-au prezentat cazuri de agresiune şi s-a conturat profilul şi trăsăturile definitorii pentru personalitatea agresivă şi cum să le recunoaştem în vederea intervenţiilor de reabilitare.

vdscn3098 vdscn3093 vdscn3096 vdscn3096-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here