Acasă Sediul central „100 de ani ÎMPREUNĂ”

„100 de ani ÎMPREUNĂ”

35
0
DISTRIBUIȚI

 De Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, comunitățile care au fost existat încă de acum 100 de ani la Iași se întâlnesc într-un dialog multicultural și culinar

 Biblioteca  Judeţeană  „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași organizează un eveniment inedit pentru a celebra Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, marcată anual pe 21 mai, la inițiativa UNESCO, o zi în care este important să subliniem „potenţialul cultural ca modalitate de atingere a prosperităţii, dezvoltării durabile şi coabitării paşnice globale”. Evenimentul se va desfășura luni, 21 mai 2018, de la ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași.

Despre diversitatea culturală și capacitatea societății ieșene de acum 100 de ani (și nu numai) și până în zilele noastre, de a se dezvolta și a rezolva problemele economice, sociale și politice vor vorbi prof. univ. dr. Gabriela Carmen Pascariu, director al Centrului de Studii Europene de la Univeritatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Marius Cristian, istoric și gastronom.

Participă elevi și studenți de alte naționalități aflați la studii în Iași (basarabeni, armeni, turci, coreeni, italieni, ucraineni, ruși, francezi ș.a.) și reprezentanți de la Comunitatea Elenă din România – Filiala Iași, Uniunea Armenilor din România – Filiala Iași, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – Filiala Iași, Asociația Italiană „Semper Artes” Iași, Federația Comunităților Evreieşti din România – Cultul Mozaic – Comunitatea Iași, Comunitatea Palestiniană reprezentată de Chef Fuad Snunu, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski”, Centrul Cultural Francez Iași – Institut Français Roumanie, Asociația româno-japoneză „Himawari” Iași, Partida Rromilor. Vor fi scoase în evidență patru elemente principale: steagul comunității, salutul cel mai utilizat în limba comunității, elementul vestimentar tradițional și un preparat culinar definitoriu.

Vă așteptăm!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here