Acasă Sediul central Scriitori români – aniversările lunii februarie

Scriitori români – aniversările lunii februarie

87
0

Literatura română contemporană poate fi la fel de atractivă ca și cea clasică, participarea publicului la lansările și târgurile de carte demonstrând acest lucru.

Biroul Împrumut pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași promovează literatura română actuală prin expoziții de carte dedicate operelor autorilor contemporani.

Doina Ruști a absolvit Facultatea de Filologie din Iași și a primit premii literare prestigioase precum: Premiul Ion Creangă al Academiei Române, Premiul Uniunii Scriitorilor din România etc. Pe lângă lucrări de specialitate din domeniul filologic, Doina Ruști este cunoscută mai ales ca o romancieră versatilă și prolifică, multe cărți fiind traduse în limbi de circulație internațională.

T.O. Bobe a terminat Facultatea de Litere din București, unde a participat la cenaclul condus de poetul Mircea Cărtărescu în anii `90. Romanul Cum mi-am petrecut vacanța de vară este unul dintre cele mai apreciate de critica literară actuală.

Dumitru Țepeneag face parte din generația `60 și, în mod special, din grupul oniriștilor, alături de marele poet Leonid Dimov. O parte din viață a trăit-o în exil în Franța, iar romanul Hotel Europa rămâne cel mai cunoscut titlu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here