Acasă Sediul central Reconfigurări cultural-istorice. Eroii – Lumina prezentă

Reconfigurări cultural-istorice. Eroii – Lumina prezentă

35
0

Joi, 24 iunie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de  Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași a organizat întâlnirea Eroii Lumina prezentă Reconfigurări cultural-istorice.

Elementul central al întâlnirii l-a constituit icoana Sfintei Treimi a Sfântului Andrei Rubliov în jurul căreia a fost construit subiectul dezbătut.

Prezentarea cărților din colecțiile bibliotecii legate de  zilele sărbătorilor religioase derulate în ultimele două săptămâni au prilejuit evidențierea importanței cinstirii eroilor nu doar prin manifestări ci și prin menținerea Luminii din sufletele.

Elevii coordonați de către prof. Irina Zaharia și prof. Eugenia Drișcu au demonstrat cele suținute mai sus prin lucrări scrise, desenate sau compoziții electronice care demonstrează încă o dată că timpurile se schimbă dar vremea Luminii noastre rămâne veșnic aceeași.

Propunem spre lecturare un frumos eseu scris de eleva Vlădeanu Flori, care exemplifică subiectul expus.

Începând cu data de 29 iunie 2021, vă invităm la expoziția cu titlul, „Sfânta Treime, Lumină și Eroi” amenajată la vitrinele din fața Secției de Împrumut pentru Adulți, de la Sediul central (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin) cu lucrările copiilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Mulțumim tuturor pentru implicarea deosebită în acest proiect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here