Acasă Sediul central Punți de suflet româno-israeliene

Punți de suflet româno-israeliene

51
0

Luni, 15 iunie 2020, de la ora 10.00, în mediul virtual Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, alături de Comunitatea Evreilor din Iași  organizează manifestarea „Punți de suflet româno-israeliene”.

Doamna Martha Eșanu, reprezentanta Comunității Evreilor din Iași și invitata noastră ne va vorbi despre Ziua Ierusalimului, care anul acesta a fost sărbătorită între 20 și 21 mai și despre punțile stabilite de sute de ani între români și evrei. Domnul Gabriel Gheorghiu, profesor de istorie și autorul cărții „Evreii din Dorohoi”, ni se va alătura pentru discuții mai ample legate de acest subiect. Pentru a menține atmosfera creată, reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile actorului și scriitorului Carol Feldman, de la a cărui plecare dintre noi s-a împlinit un an, în data de 7 mai. Vă invităm să vă întâlniți cu noi pe Facebook-ul bibliotecii județene.

Această întâlnire are loc în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul membrilor comunității cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, prin dialog cu personalități ale Iașului, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here