Acasă Sediul central Programul Festivalului „Teodorenii, ediția 2019

Programul Festivalului „Teodorenii, ediția 2019

149
0
Vă invităm să participaţi la Festivalul „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în perioada 4 – 6 decembrie 2019. Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul Roman istoric/ Istorii alternative.

Pornind de la semnificaţiile largi cuprinse de romanul istoric în general, sunt gândite activităţi şi comunicări ce extind aria cunoscută până acum ca fiind din arealul celor doi importanţi scriitori ieşeni, patroni spirituali ai manifestării. De asemenea, apelul la istoriile alternative va dinamiza şi mai mult atmosfera intelectuală a activităţilor programate în cele trei zile. Ca şi la precedentele ediţii, la eveniment vor fi prezenţi invitaţi de marcă atât din Iaşi, cât şi din ţară.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare iniţiată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în anul 2014 şi organizată în parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană şi a altor genuri în afară de ficţiunea literară clasică.

Puteţi descărca de aici PROGRAMUL COMPLET.

Vă așteptăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here