Acasă Sediul central PRIETENIE PE O SFOARĂ… VIRTUALĂ – Ediția a IX-a

PRIETENIE PE O SFOARĂ… VIRTUALĂ – Ediția a IX-a

28
0

Marți, 25 mai 2021, la Biblioteca Județeană ֦GH.ASACHI֞ Iași – Biroul Împrumut pentru copii, am dat startul poveștilor citite, interpretate, comparate și colorate, în cadrul proiectului Prietenie pe o sfoară…virtuală, ediția a IX-a.

Inițiat de colegii din Biblioteca Județeană ֦George Barițiu֞ Brașov, proiectul are ca și subiect pentru această ediție, pe povestitorul român Petre Ispirescu. În acest mod, copiii și cadrele didactice care au ales să se implice, au parcurs poveștile de inspirație folclorică, redate, îmbogățite cu talent și adunate în paginile volumelor Legendele sau basmele românilor, Basme, snoave și povești cu tâlc, Poveștile unchiașului sfătos, Voinicul cel cu cartea în mână, etc.

Deși în acest an situația specială a impus întâlnirile în mediul on-line, am ajuns la momentul în care, alături de câțiva elevi și profesorul lor, d-na Mihaela Rușconi (de la Școala primară Gh.Asachi Iași, clasa a III-a) am reușit să purtăm un dialog față în față despre lecturile parcurse, comparațiile cu alți povestitori și morala fiecărei întâmplări. Prezentarea povestitorului Petre Ispirescu a dezvăluit amănunte surprinzătoare despre viața și opera acestuia, astfel încât întâlnirea s-a finalizat cu un plus de informație pentru participanți.

Mulțumim pentru efortul făcut și așteptăm cu interes lucrările plastice inspirate de poveștile lui Ispirescu, pentru ca la finalul proiectului să actualizăm expoziția desenelor pe sfoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here