Acasă Sediul central Poveștile lui Andersen

Poveștile lui Andersen

43
0

Concurs literar

Joi, 4 aprilie 2019 am dat start întrecerii între cele 2 echipe – Scriitorii și Cititorii, în cadrul concursului Poveștile lui Andersen. Organizat și desfășurat la Biroul Împrumut pentru copii al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, concursul s-a înscris în paleta activităților de semnalare a Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret2 aprilie; aceeași zi reprezintă și data nașterii povestitorului danez Hans Christian Andersen.

Copiii au parcurs bibliografia stabilită – povești cunoscute mai mult sau mai puțin, iar probele au constat în completarea unui test grilă și recunoașterea poveștii din care face parte fragmentul citit. Juriul alcătuit din specialiști din bibliotecă a desemnat în urma unui punctaj strâns echipa câștigătoare – Cititorii.

Premierea a inclus și elevii care au prezentat desene inspirate de povești, organizate ulterior într-o expoziție ce poate fi vizualizată la biroul Împrumut pentru copii. În cadrul aceleași activități a avut loc și prima prezentare a proiectului Prietenie… pe o… sfoară, ediția a VII-a din acest an, având drept temă pe scriitorul Carlo Collodi și poveștile sale.

La final, un moment de teatru – o punere în scenă a unui fragment din povestea Florile micuței Ida, prezentat de către doi dintre elevii prezenți, a constituit o surpriză foarte plăcută pentru toată lumea.

Mulțumim participanților – elevii clasei a II-a, d-nei Vasilica Iloaia, profesor învățământ primar și părinților implicați în acest demers literar-artistic și pentru o excelentă colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here