Acasă Sediul central Polonia în carte poștală

Polonia în carte poștală

22
0

Luni, 15 mai 2023, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” alături de Lectoratul de Limba Polonă de la Facultatea de Litere, Catedra de Slavistică „Petru Caraman” a UAIC, Uniunea Polonezilor din România – Filiala Iași și Colegiul Național „Vasile Lupu” Iași, au participat la întâlnirea Polonia în carte poștală, din seria întâlnirilor „Confluențe româno-poloneze”.

Lector univ. Dariusz Kasprzyk, reprezentantul Lectoratului de Limba Polonă a prezentat expoziția de reproduceri carte poștală despre cele mai importante orașe istorice și zone turistice din Polonia: Gdynia, Sopot, Lublin, Gdańsk, Varșovia, Zakopane, Peninsula Hel, Mikołajki, Krynica Zdrój, Munții Tatra, Jastrzębia Góra, Triorașul (Gdańsk, Gdynia, Sopot) și nu în ultimul rând orașul istoric al regilor Poloniei, Cracovia.

A fost expusă importanța lor istorică, geografică, economică, elevilor de la Colegiul Național „Vasile Lupu” Iași, coordonați de către prof. Irina Zaharia, care au participat la o sesiune întrebări și răspunsuri la sfârșitul manifestării.

Expoziția poate fi vizionată o lună la sediul central al bibliotecii din Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10 (clădirea Galeriile Ștefan cel Mare, etaj) – sala de lectură.

Mulțumim participanților pentru implicare și interesul prezentat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here