Acasă Sediul central Pe urmele vacanței – gusturi literare, arome culinare și miresme de plimbare...

Pe urmele vacanței – gusturi literare, arome culinare și miresme de plimbare (ultimele două sesiuni)

97
0

            Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită miercuri pe 18 august și pe 25 august 2021, ora 10,00 în proiectul: Pe urmele vacanței – gusturi literare, arome culinare și miresme de plimbare. Acest proiect se va implementa la nivelul municipiului Iași, având fiecare activitate o durată de cca. două ore și se va desfășura conform calendarului:

 

Ziua/luna/ora Locația de unde începe activitatea
18 august 2021

ora 10

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” Iași

(Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12 )

25 august 2021

ora 10

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași

(Strada Păcurari nr. 4 )

            Proiectul este dedicat întălnirilor motivaționale spre cunoaștere și relaxare cu publicul-cititor și a comunității ieșene interesaţi de dezvoltare personală, extinderea viziunii asupra vieţii, asupra lecturii, a unor domenii precum gastronomia locală/internațională și a cunoașterii istoriei locale a municipiului Iași pentru că istoria, cultura și arhitectura sunt cele mai bune pârghii prin care oamenii învață și înțeleg.

Scopul proiectului își propune promovarea serviciilor de bibliotecă (transpunerea unor aspecte mai puțin cunoscute ale vieții scriitorilor, a personalităților istorice ale Iașului), a cunoașterii locurilor și turismului local al Iașului precum și evidențierea și necesitatea cunoașterii artei culinare prin prisma vieții unor reprezentanți de seamă a culturii ce au avut aptitudini și în acest domeniu.

Proiectul vizează un cadru de întâlnire (neconvențională), informare şi interacţiune pentru membrii comunităţii interesaţi de curentele literare, gastronomie și a istoriei prin obiectivele turistice ale unui oraș-patrimoniu, Iașul.

            Parteneri în acest demers istorico-cultural-turistic sunt: firma CityID Iași [ https://www.cityid.ro/ ] reprezentant: profesor Sorina Dănăilă, ghid turistic și Mihaela Tatiana Ulman (bibliotecar – Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași), cofetar-patiser de 12 ani alături de sponsorul evenimentului SECOM Consultanță Naturopată .

            Scenariul activității:

Fiecare participant trebuie să aibă permis de acces la biblioteca județeană și să se înscrie la următorul link:[https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjCmuWlT_Gz4zUtbJnHVYysZxTbqjZTdN85E-yKkGOXBTcpg/viewform   ].

Pentru fiecare activitate este necesară înscrierea la acest link și punctul de pornire al activității va fi din fața obiectivului menționat pentru fiecare dată calendaristică.

Activitatea se va deschide cu precizările necesare și specifice fiecărei întălniri, cu selecții de titluri din fondul de carte din partea reprezentantului Bibliotecii Județene apoi va continua cu vizita locurilor istorice ale Iașului alături de ghidul turistic din partea firmei CityID Iași; iar, în încheiere, Mihaela Ulman va desfășura o mini-sesiune de gastronomie culinară plină de alte suprize cu cei prezenți în aer liber (în preajma obiectivului turistic respectiv), punând în evidență omul, scriitorul, personalitatea istorică despre care s-a discutat în activitatea din săptămâna respectivă. Așa cum istoria include metode (abordare, sinteze), proceduri, principii, mărturii așa și activitățile unui gurmand includ: descoperirea, gustarea, experimentarea, cercetarea, înțelegerea și documentarea în scris a alimentelor și mâncărurilor.

Organizatorul evenimentului își asumă responsabilitatea respectării normelor epidemiologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here