Acasă Sediul central Pași spre muzică. Pianul – instrument cu rol fundamental

Pași spre muzică. Pianul – instrument cu rol fundamental

34
0

Luni, 15 mai 2023, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Colegiul Național Pedagogic „Vasile  Lupu” Iași, a desfășurat ultima întâlnire din cadrul proiectului Pași spre muzică, Pianul – instrument cu rol fundamental.

Manifestarea a cuprins o lecție istoria painului, despre compozitori: Mozart, Beethoven, Debussy, Chopin, Listz, Prokofiev și o descriere a pianului ca instrument folosind pianul din dotare, susținută de studentele UNAGE secția Muzicologie anul al II lea și voluntarele bibliotecii: Denisa Iuliana Luță și Ioana Miriam Obadă, coordonate de conf. univ. dr. Cristina Răducanu.

Activitatea a avut loc la sala de lectură a bibliotecii județene alături de elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile  Lupu” Iași coordonați de prof. Irina Zaharia și de doi tinei invitați premiați la concursuri naționale și internaționale care au interpretat pentru noi câte un fragment din Ghopin și Glière.

Mulțumim participanților pentru implicare și interpretare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here