Acasă Sediul central Pași spre muzică

Pași spre muzică

17
0
Marți, 9 mai 2023, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași a desfășurat o nouă întâlnire din cadrul proiectului Pași spre muzică.
Manifestarea a cuprins o lecție despre muzica clasică, orchestra simfonică și explicații despre compozițiile lui Johann Sebastian Bach, Antonio Lucio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, în comparație cu cele din secolul al XX-lea ale lui Dmitri Dmitrievici Șostakovici, toate având ca punct comun exprimarea sentimentelor și trăirilor autorului.
Întâlnirea a fost susținută de studentul UNAGE secția Muzicologie, anul al II lea și voluntarul bibliotecii: Ioan Nechita, coordonat de conf. univ. dr. Cristina Răducanu și o secțiune interactivă de întrebări și răspunsuri, alături de elevii școlii generale, coordonați de prof. ed. muzicală Maria Barbacaru, prof. Silviana Loghin, prof. înv. primar Cristina Elena Alexa și bibliotecar Manuela Mocanu.
Mulțumim participanților pentru implicare și atenția de care au dat dovadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here