Acasă Sediul central PAS cu PAS către UNIRE

PAS cu PAS către UNIRE

216
0

Astăzi, 22 ianuarie 2019, elevii clasei I de la Școala „Alexandru Vlahuță” Iași, însoțiți de profesor învățământ primar Jănica Corcaci și de părinți, au sărbătorit împlinirea a 160 de ani de la unirea Principatelor Române, în cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru copii.

Dramatizarea după opera literară Moș Ion Roată și Unirea a scriitorului Ion Creangă a beneficiat de o interpretare cu aplomb din partea micilor artiști, ajutați fiind de costume și recuzită corespunzătoare.

Fie că au jucat rolul domnitorului Cuza, al lui Moș Ion, al boierului, al celorlalte personaje ce reprezentau în esență poporul român sau al povestitorului, elevii s-au integrat cu ușurință în poveste, astfel că momentul de teatru a fost unul foarte reușit pentru o primă ieșire la rampă.

Cum era și firesc, spre finalul întâlnirii, copiii s-au prins în Hora Unirii, pe care au și parcurs-o la propriu vers cu vers.

 

Întâlnirea, numită generic PAS cu PAS către UNIRE, se înscrie în cadrul proiectului Carte și tradiție românească, ce actualizează tradițiile pentru cititorii de astăzi, aducându-i mai aproape de lectură, prin prezentarea serviciilor și colecțiilor de carte puse la dispoziția publicului specific.

Îi așteptăm pe cei mici să revină însoțiți de cei mari, pentru că este un pas foarte mic până la obținerea gratuită a permisului de bibliotecă și accesarea colecțiilor de carte.

Activitatea desfășurată a avut ca susținere literară expoziția de carte Unirea pe înțelesul tuturor, realizată în cadrul Biroului Împrumut pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here