Acasă Sediul central Pădurile Iașului

Pădurile Iașului

22
0

Marți, 13 aprilie 2021, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi alături de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași și Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Copou, Iaşi, invită seniorii să participe la activitatea „Pădurile Iașului” din cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia”.

Celebrarea Zilei Internaționale a Pădurii are loc în fiecare an în data de 21 martie. Această dată a fost votată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, astfel încât începând cu anul 2013 se aniversează această zi.

Sloganul propus anul acesta de către Forumul Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF) desemnat de către Adunarea Generală a ONU pentru a organiza Ziua internaţională a Pădurilor este „Restaurarea pădurilor – o cale către întremare și bunăstare”.

Activitatea reamintește frumusețea și rolul primordial al patrimoniului forestier în susținerea vieții pe întreaga planetă și mai ales în județul Iași. Vom avea o privire retrospectivă asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri prin scurtmetrajul pus la dispoziția noastră de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași și realizat de către Alexandru Satmari.

Reprezentanții bibliotecii vor pune în valoare cărțile din colecțiile sale care prezintă această temă.

Activitatea se va desfășura online pe zoom.

Proiectul „O carte pentru vârsta a treia” își propune să valorifice în continuare parteneriatele cu centrele de cartier pentru pensionari și căminele de bătrâni aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași, prin activități de recreere pentru locatarii acestor așezăminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here