Acasă Sediul central „Ortodoxia pentru postmodernişti” – Savatie Baştovoi

„Ortodoxia pentru postmodernişti” – Savatie Baştovoi

21
0

Autorul acestei cărţi este unul din milioanele celor născuţi în URSS – imperiul în care lui Dumnezeu i S-a interzis să existe. Crescut în familia unui profesor de filosofie şi propagandist al ateismului ştiinţific, Ştefan Baştovoi a avut ca „religie“ arta, dedicându-se studiului picturii şi literaturii. La vârsta de 20 de ani devine membru al Uniunii Scriitorilor, obţinând mai multe premii literare în România şi Republica Moldova. La 22 de ani, surprinzător pentru cei care îl cunoşteau, tânărul poet intră în mănăstire şi se călugăreşte, primind numele Savatie.

Despre poezia şi proza lui Ştefan Baştovoi s-a scris cu diverse ocazii în presa literară şi în volume de specialitate. Este prezent în Postmodernismul românesc al lui Mircea Cărtărescu.

Cartea de faţă cuprinde articole şi eseuri apărute de-a lungul vremii în presa laică de la Chişinău şi din România, adresându-se în special celor din afara Bisericii, cât şi o serie de interviuri cu personalităţi ale lumii culturale şi ecleziale din România, Republica Moldova şi Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here