Acasă Sediul central Noaptea Europeană a Muzicii Clasice – un regal de muzică

Noaptea Europeană a Muzicii Clasice – un regal de muzică

62
0

diploma-noaptea-europ-bjiasi

Joi, 18 iunie 2015, începând cu ora 18,00, pentru aproximativ două ore, Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași s-a transformat în sală de concert pentru prima ediție a evenimentului regional Noaptea Europeană a Muzicii Clasice” – un periplu în lumea concertelor, un regal de muzică clasică.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct – AEDD Iași cu susținerea Comisiei Europene și a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Concertul de muzică clasică a fost susținut de elevii de la cercurile de instrumente muzicale din cadrul Palatului Copiilor din Iași și s-a desfășurat într-o ambianță plină de emoție și talent la nivel de excelență. Au performat elevii de la cercul de trompetă, coordonat de profesor Sergiu Sandu, elevii de la cercul de pian, coordonat de profesor Petronela Damian, iar în final, Ansamblul de viori „Prietenia”, coordonat de profesor Paul Șerban.

Publicul prezent a avut ocazia să asculte un montaj cu mari compozitori de muzică clasică: Johann Pachebel, Alexandru Dismacek, Maurice Ravel, George Enescu, W. A. Mozart, Dmitri Shostakovich, Ludwig van Beethoven.

Prima ediție a Nopții Europene a Muzicii Clasice s-a încheiat pe acordurile „Coralei” din Simfonia a IX-a, de Beethoven. Cunoscută mai ales ca „Odă Bucuriei” este una dintre lucrările cele mai cunoscute din repertoriul clasic occidental, devenind, în 1985, imnul Uniunii Europene.

La final, Centrul de Informare Europe Direct Iași a mulțumit partenerilor pentru implicare și a înmânat diplome participanților.

„Noaptea Europeană a Muzicii Clasice” este un eveniment regional, care s-a desfășurat sincron în șase orașe: Iași – Piatra-Neamț – Bacău – Suceava – Vaslui – Comănești, la inițiativa centrelor Europe Direct Nord-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here