Acasă Sediul central Miron Costin – comemorarea a 330 de ani

Miron Costin – comemorarea a 330 de ani

67
0

Miercuri, 31 martie 2021, de la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași organizează întâlnirea cu titlul: Miron Costin – comemorarea a 330 de ani.

Invităm elevii și profesorii liceului la comemorarea a 330 de ani de la trecerea la cele veșnice a cărturarului Miron Costin, să participe la activitatea desfășurată în cadrul zilelor Liceului Teoretic „Miron Costin” care va descrie personalitatea acestuia.

Studenții anul I de la UNAGE – Facultatea de teatru: Luiza Martoncă și Ionuț Cozma, îndrumați de către lector univ. dr. Oana Anghel vor recita din scrierile lui Miron Costin. Întâlnirea va avea loc online pe platforma zoom.

Distins cărturar, profund cunoscător al valorilor antichității, fin cunoscător  al limbilor polonă, rusă, latină și greacă, iubitor de istorie și expert în retorică și poetică, demnitar, sluger, paharnic, pârcălab de Hotin, mare comis, mare vornic, mare logofăt, mare patriot și abil politician Miron Costin a avut o contribuție notabilă în susținerea vieții culturale, politice și istorice a Moldovei. Reprezentanții bibliotecii județene vor expune câteva dintre cărțile din opera sa, aflate în colecțiile sale.

Evenimentul se înscrie în programul „Biblioteca, actor principal al scenei culturale ieșene”, proiectul „Scriitorii Iașului” care își propune să faciliteze contactul între publicul cititor,  preponderent cel tânăr și creatorii ieșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here