Acasă Sediul central „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a...

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a III-a): Mai cu fluturi și povești (virtuale)

105
0

Vineri, 29 mai 2020, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura online în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) o altă activitate specifică: Mai cu fluturi și povești (virtuale).

În condițiile actuale, evenimentul psiho-social-educativ vizează educația lecturii prin desen și a personajelor din poveștile preferate (prin culoare și vibrația cunoașterii) pe baza titlurilor de cărți ce prezintă interes conform vârstei precum și prin susținere și comunicare interpersonală cu cadrele didactice.

Luna mai este luna preferată de primăvară a celor ce iubesc acest anotimp. Este cald, copacii sunt înfloriți, florile miros ademenitor și cireșele de mai au apărut. Luna mai este luna cea mai fructuoasă și în privința lecturii. Cărțile pe care le citim sunt ușor de digerat, luminează frumos zilele parfumate de florile gingașe ale primăverii.

Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și profesional.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul se află în desfășurare în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here