Acasă Sediul central Magica lume a poveștilor lui Andersen

Magica lume a poveștilor lui Andersen

39
0

Hans Christian Andersen s-a născut pe 2 aprilie 1805, în oraşul Odense din Danemarca;  ziua naşterii sale este considerată  Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

Este unul dintre cei mai mari scriitori de povești ai lumii; basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi şi continuă să fie publicate. Poveştile sale au inspirat multe filme, desene animate, piese de teatru şi spectacole de balet.

Cele mai cunoscute texte anderseniene: Rățușca cea urâtă (1844), Crăiasa Zăpezilor (1845), Fetița cu chibriturile (1848), Prințesa și mazărea (1835), Degețica  (1835), Mica sirenă (1836), Hainele cele noi ale împăratului (1837), Lebedele ( 1838), Soldățelul de plumb (1838) se regăsesc în expoziția de carte Călătorind în lumea poveștilor lui Andersen, din secția Împrumut pentru copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Evenimentul va fi marcat și prin ateliere interactive de lectură și desen, concurs literar pe temă dată și participarea la proiectul educațional național Prietenie… pe o sfoară, ediția a V-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here