Acasă Sediul central Lectură de vacanță și pași de dans la Biblioteca de Sport

Lectură de vacanță și pași de dans la Biblioteca de Sport

68
0

În 19 august 2021, pe esplanada de la cub (bd. Ștefan cel Mare și Sfant, nr. 10), Biblioteca Județeană Gh. Asachi  Iași a desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului de vacanță: Biblioteca de Sport (ediția a V-a) pentru toți doritorii lecturii de vacanță și practicării diferitelor stiluri sportive.

În ultimele două activități ale proiectului ne vom întâlni cu doi instructori remarcabili de dansuri sportive de la Școala de Arte „Bel Art” Iași coordonată de manager, Cătălina Negru. Azi s-a derulat sesiunea cu profesor Mara Toma care ne-a condus în pași de dans modern și dans sportiv (samba și cha-cha-cha) alături de lectura de vacanță preferată a fiecărui participant.

Dansul sportiv este un sport de echipă constând în parteneriatul dintre un băiat și o fată într-un cuplu de dansatori ce interpretează pe muzică diferite ritmuri, utilizând tehnici specifice. Copiii care practică acest stil de dans pe lângă o dezvoltare fizică armonioasă și o personalitate frumoasă au și un colectiv în care învață eticheta specifică dansului de societate – așa cum era numit el acum ceva timp în urmă. Samba este un dans cu rădăcini afro-braziliene, un dans energetic cu un carcater vioi, muzica amintindu-ne de carnavalele braziliene și de plajele tropicale. Cha-cha-cha-ul este un dans latino-american de origine cubaneză fiind considerat un rezultat direct al muzici compuse de compozitorul și violonistul, Enrique Jorrin în anii ’50.

Publicul l-a constituit copiii dornici de lectură și mișcare adică, cititori ai bibliotecii dar și din partea DGASPC Iași – CSS „C. A. Rosetti” și de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Iași.

Impactul acestor activități combinate cu lectură și sport conduc la schimbarea atitudinii participanţilor şi dezvoltarea lor personală, în sensul dobândirii unor noi deprinderi utile şi calităţi personale. În acest sens, menţionăm: creşterea încrederii în forţele proprii; creşterea nivelului de interacțiune şi coordonare neuromusculară – multe exerciţii stimulează mişcările bazate pe echilibru şi continuitate.

Înscrierile se mai pot face pentru ultima sesiune de dansuri caraibice din 26 august 2021, ora 15.00) la acest link [https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeueSQZZ6cIqJbRHb4WUX26N_nfc_8O_6WsJGK-qSV8B8_KeQ/viewform ]. Participarea este gratuită.

 

Proiectul își propune să experimenteze noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură. Proiectul este implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași și Școala de Arte „Bel Art” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here