Acasă Sediul central Lectura Creativă – Noi cunoștințe

Lectura Creativă – Noi cunoștințe

41
0

Vineri, 13 mai 2022, de la ora 12.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, organizează manifestarea Lectura Creativă – Noi cunoștințe.

Elevii și cadrele didactice care participă la acest proiect, vor avea posibilitatea descoperirii valențelor de interpretare și comunicare la lecturarea unor fragmente dintr-un text necunoscut, din cadrul volumului: TEATRU de Grigore Ventura, carte care se regăsește în colecțiile bibliotecii (https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/teatru-t2tm73ht/).

De asemenea adolescenții vor face cunoștință cu un arbore genealogic cu rădăcinile în lectura prezentată, expus chiar de o ramură a acestuia.

Povestea legată de 145 de ani de la Războiul de Independență, începută în aprilie 2022, continuă și va fi reîntregită de-a lungul unui an de muncă și creație de către un spectacol de teatru lectură.

Acestă activitate se va desfășura onsite la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și este înscrisă în cadrul proiectului Provocările Culturii, care își propune să faciliteze contactul elevilor de liceu cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, prin expoziții, ateliere, seminarii, prin  cunoașterea și aprofundarea acelor cărți din bibliotecă care dezvoltă tema propusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here