Acasă Sediul central Lectura Creativă – Noi cunoștințe

Lectura Creativă – Noi cunoștințe

9
0
Vineri, 13 aprilie 2022, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași a organizat manifestarea Lectura Creativă – Noi cunoștințe.
Elevii și cadrele coordonați de prof. Irina Zaharia, prof Serinela Pintilie și bibliotecar Ada Lăzărescu au vizionat un material despre Războiul de Independență. Scurt metrajul, realizat de tinerii școlii a fost o derulare a câtorva dintre imaginile picturilor, desenelor și fotografiilor semnate de cei care care au fost alături de ostaşii români şi au redat cu măiestrie evenimentele din 1877 – 1878: George Demetrescu Mirea, Sava Henţia, Carol Popp de Szathmari şi Nicolae Grigorescu. Acestea au fot însoțite de recitarea poeziilor scrise de Vasile Alecsandri din ciclul liric „Ostașii Noștri”.
Au interpretat tinerii de la Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, coordonați de către profesoarele Eugenia Dișcu și Irina Zaharia, de la clasele a X-a și a XI-a: Melisa Șovea, Oana Mătăsaru, Ștefania Nicolaiciuc, Petronela Anastasiei, Alexandra Radu, Andrei Mineață, Ana Bura.
Adolescenții au făcut cunoștință cu un text scris și publicat în 1893, din volumul: TEATRU de Grigore Ventura, carte care se regăsește în colecțiile bibliotecii (https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/teatru-t2tm73ht/) și cu o urmașă a personajului principal din piesă: Ion Țară-lungă.
Mulțumim celor prezenți pentru entuziasmul și curiozitatea participării!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here