Acasă Sediul central Lansarea proiectului: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”...

Lansarea proiectului: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a III-a)

58
0

Marți, 28 ianuarie 2020 de la ora, 14,30, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează a III-a ediție a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică).

Proiectul se va implementa în perioada ianuarie – iunie 2020 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași.

Primul eveniment socio-cultural-educativ: O „vizităa cărților la seniori vizează educația lecturii pentru sănătate, teme de interes specifice vârstei; socializare și reintegrare socială, susținere și comunicare inter-generațională. Activitatea se va derula la Căminul de Bătrâni Abos Care Iași coordonată de manager, Mihaela Cotea.

O „vizităa cărților la seniori se va desfășura într-un cadru relaxant cu participarea voluntarilor bibliotecii implicați în proiect alături de grupul-țintă vizat. Voluntarii vor citi și socializa și vor aduce un plus de valoare adăugată dezvoltării, susținerii și comunicării prin creșterea nivelului de informare și conștientizare a gradului de lectură. Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl reprezintă voluntarii o (re)sursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității îl constituie interacțiunea și dialogul între generații – premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și profesional.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here