Acasă Sediul central Lansare proiect: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”...

Lansare proiect: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a IV-a)

68
0

Vineri 30 octombrie 2020 ora, 10,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează a IV-a ediție a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică)

Proiectul se va implementa în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași și Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov.

Beneficiarii proiectului sunt: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

Primul eveniment socio-cultural-educativ: Octombrie poetic – promovăm educația incluzivă vizează educația lecturii pentru sănătate, teme de interes specifice vârstei; socializare și reintegrare socială, susținere și comunicare inter-generațională. În condițiile actuale epidemiologice, activitatea se va derula prin înregistrările efectuate de parteneri și beneficiari într-o postare pe canalele de comunicare online ale bibliotecii.

Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl reprezintă voluntarii o (re)sursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității îl constituie interacțiunea și dialogul între generații – premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și profesional.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here