Acasă Sediul central Ioan Scurtu, „Monarhia în România”

Ioan Scurtu, „Monarhia în România”

52
0

Chiar dacă în ultimii ani s-a scris foarte mult despre monarhia din țara noastră, în acest context văzând lumina tiparului cărți, albume etc., lucrarea istoricului Ioan Scurtu (născut la 27 nov. 1940, Dochia, județul Neamț) rămâne reper în ceea ce privește prezentarea din perspectivă istorică de la instaurării dinastiei străine… până la abdicarea Regelui Mihai.

Este vorba despre volumul – Monarhia în România (1866 – 1947) – apărut la Editura DANUBIUS din București, în anul 1991.

Parcurgând paginile acestei cărți găsim răspunsuri la întrebările: În ce împrejurări a fost instaurată dinastia străină în România? Cum a fost domnia lui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen (a fost domnitorul, apoi regele țării, care a condus, întâi, Principatele Române, apoi România după abdicarea forțată a lui Cuza)? Cum a fost Domnia Regelui Ferdinand I al României? Când și de ce s-a instituit regența? Ce a însemnat Domnia lui Carol al II-lea (a fost primul născut al Regelui Ferdinand și al soției sale, Regina Maria)? În ce context a domnit Regele Mihai I al României (20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947)?

Ioan Scurtu, cel care oferă răspunsuri la întrebările de mai sus în lucrarea amintită, a publicat peste 100 de cărți, dintre care 28 de autor, 38 în calitate de coordonator și coautor, 53 coautor, iar șapte în limbi de circulație internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here