Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Început de...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Început de an, început de poveste!

70
0

Vineri, 29 ianuarie 2021 de la ora, 12,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura în mediul virtual activitatea: Început de an, început de poveste! cu suportul colecțiilor de cărți ale bibliotecii și a lecturii voluntarilor precum și a prezenței partenerilor implicați în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a IV-a.

În contextul actual, activitatea se va derula sub forma enunțării unor link-uri cu înregistrările efectuate de la voluntari, parteneri și beneficiarii din proiect.

Participanții vor fi elevii (de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași), voluntarii bibliotecii şi copiii din Centrele Sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași împreună cu ONG-urile: Asociația Club Kiwanis Iași Team, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași și Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov.

Atunci când citim o poveste dragă sufletului nostru încercăm să ne integrăm și să ne contopim în poveste, cu ceea ce lecturăm, să devenim unul dintre personajele cărții respective sau dorim să continuăm noi, povestea așa cum vrem noi… și, astfel, scenariul activității noastre va fi ușor adaptat pentru că lucrăm cu copii/elevi cu diferite deficiențe de învățare.

Obiectivul propus este dezvoltarea abilităților de autocunoaștere a copiilor, inter-cunoaștere, optimizarea încrederii de sine prin dobândirea unor atitudini și capacități necesare dezvoltării educaționale, emoționale concludente.

Voluntarii bibliotecii au pregătit câte o poveste binecunoscută pe care au întrerupt-o intenționat din lectură după circa două minute pentru a o continua copilul/elevul așa cum își dorește. Cele trei variante de continuare a poveștii sunt: în scris (text/scanat), în imagini (prin desene/scanate/fotografiate) și pe fond muzical (prin cântecele înregistrate).

Cele patru povești înregistrate sunt:

„Crăiasa zăpezilor” de Hans Christian Andersen – voluntar Alexandra Enache;

„Micul prinț” de Antoine Saint-Exupery – voluntar Alexandra Racu;

„Alice în țara minunilor” de Lewis Carroll – voluntar Ana Zamfira Țurcanașu;

„Cenușăreasa” de Charles Perrault – voluntar Elena Damian.

Vom vedea/auzi continuarea poveștilor în activitate! Succes!

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here