Acasă American Corner I HAVE A DREAM – expoziție de carte

I HAVE A DREAM – expoziție de carte

21
0

American Corner Events

Laureat al Premiului Nobel pentru pace, Martin Luther King a fost poate cea mai marcantă personalitate a secolului XX, care a militat cu perseverență și demnitate pentru egalitatea în drepturi civile și politice a afro-americanilor.

Din păcate discriminarea rasială a fost și în că mai este o constantă a rasei umane, fapt care a dus la perpetuarea urii între congeneri. E dificil să schimbi o mentalitate construită în multe secole, dar Martin Luther King s-a străduit, a luptat cu prețul vieții pentru visul lui, care în timp a devenit realitate.

Adept al filosofiei protestatare a lui Ghandi, Martin Luther King Jr. a folosit ca instrumente ale transformării, cuvântul și lupta non-violentă.

Sper ca aceste minime informații despre emblematica și carismatica personalitate care a fost Martin Luther King Jr. , să vă determine să ne vizitați expoziția, pentru a alege o carte care să vi-l apropie, să vi-l reveleze pe cel care a spus:

”Oamenii se urăsc unii pe alții pentru că se tem unii de altii. Se tem pentru că nu se cunosc. Nu se cunosc, pentru că nu pot comunica. Nu pot comunica pentru că sunt despărțiți”.

Vă așteptăm cu drag!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here