Acasă Filiala „Mihail Sadoveanu” Holocaust: trăiri, întâmplări și fapte

Holocaust: trăiri, întâmplări și fapte

67
0

În data de 27 martie, în sala P1 din corpul B a Liceului Tehnologic de Turism, în cadrul clubului „Prietenii cărților de loisir”, a avut loc o întâlnire pe tema Holocaustul: trăiri, întâmplări și fapte. Sub îndrumarea profesoarelor Brîndușa Pleșca și Raluca Munteanu, a bibliotecarelor Irina Pandele și Irena Ioana Brodoceanu, elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a au realizat, prin intermediul cărților, o întâlnire cu una dintre cele mai negre pete din istoria omenirii, exterminarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial.

În deschiderea întâlnirii, Ana Rudico, din clasa a XII-a D, a prezentat în PowerPoint un material cu tema „Auschwitz- Birkenau. Suntem datori să știm asta”, în care a povestit și experiența sa personală a vizitei la Auschwitz, în noiembrie 2016, în cadrul unui proiect Erasmus derulat în cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism din Iași.

În preajma unei expoziții de carte adunată în jurul temei în discuție, elevii au vorbit despre cărțile pe care ei le-au citit în legătură cu Holocaustul: Jurnalul Annei Frank, Un băiat pe lista lui Schindler de Leon Leyson, Vioara de la Auschwitz de Maria Angels Anglada, Jurnalul lui Mihail Sebastian etc.

A fost genul de întâlnire ce se cere repetată, pentru că, dincolo de dictonul „Historia magistra vitae”, cunoscând istoria în cele mai crude reliefări ale sale, elevii se înțeleg mai bine pe sine, ca indivizi care trăiesc într-o societate datoare să învețe din trecut și datoare să nu repete greșelile făcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here