Acasă Sediul central Fir de mărțișor de la un povestitor

Fir de mărțișor de la un povestitor

165
0

Vineri, mărțișorul a ajuns în Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași odată cu elevii clasei a II-a C de la Școala Carol I Iași. După ce elevii au parcurs într-un un scurt tur ghidat principalele compartimente ale bibliotecii publice, s-au oprit la biroul Împrumut pentru copii, unde s-au trecut în revistă colecțiile specifice de carte și serviciile puse la dispoziția utilizatorilor. Tot povestind, am ajuns la sărbătoarea mărțișorului literaturii române – scriitorul Ion Creangă. Întrebările în rafală formulate de d-na Vasilica Iloaia, profesor învățământ primar, referitoare la viața și opera povestitorului român, au primit răspunsuri pe măsură din partea iubitorilor de lectură, care s-au descurcat de nota 10.

Să-l aduci pe Nică în prag de primăvară la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin intermediul poveștilor și amintirilor interpretate și reinventate de către spiritul ludic al copilăriei, a însemnat pentru micii actori o mare emoție și bucurie, un eveniment special, țesut cu fir de mărțișor și desenat în culori strălucitoare de câțiva trăitori și cunoscători din Târgul Ieșilor .

Mulțumim vestitorilor primăverii că și în acest an cireșii vor fi încărcați, pupezele din tei pedepsite sau nu, capra cu 3 iezi justițiară cu lupul, sau moș Ion Roată va fi în așteptarea dreptății lui Vodă Cuza, și tot așa până când traista cu povești va ajunge în casa fiecărui cititor.

Urăm o primăvară frumoasă participanților – copii, părinți, bunici, dascăli implicați, care au împărtășit din emoția lor, transformând-o în cel mai frumos mărțișor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here