Acasă Filiala „Ion Creangă” Finalul ediției a V-a a proiectului „Dacă nu poți veni la bibliotecă,...

Finalul ediției a V-a a proiectului „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”- Lectura unește! Pledoarie vie pentru carte

50
0

Marți, 7 iunie 2022 la Filiala „Ion Creangă”, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a încheiat ediția a V-a a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) cu o altă activitate specifică în format hibrid: Lectura unește! Pledoarie vie pentru carte.

Scopul activității a vizat, – încă o dată – includerea conceptului de educație incluzivă în derularea unor evenimente pro-active pentru publicul-țintă precizat în proiect. Conceptul incluziunii își are originile în Declarația Universală a Drepturilor Omului (ONU, 1948), care recunoaște că toate ființele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi drepturi. Ulterior, conceptul a fost completat, îmbogățit, fiindu-i atribuite diferite nuanțe semantice. Organizații internaționale cu notorietate, precum UNESCO, UNICEF, Banca Mondială și alte instituții, au lansat viziunea lor asupra acestuia și a conceptelor ce derivă din aceasta.

Spectacolul dedicat lecturii în mijlocul cărților din bibliotecă a fost susținut cu prezența fizică a elevilor de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași alături de profesor Cristina Haiduc.

Asociația Club Kiwanis Iași Team reprezentată de Evelin Stratica a venit cu un plus valoare a contribuțiilor copiilor de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași – Denisa Andrii

și  Centrul de Zi „Sf. Alois Scrosoppi ” Iași (înserare video.

Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași reprezentată de Nicoleta Emacu și Adrian Mîrzac au adus pentru copiii prezenți jocuri educative, interacțiune, culoare, diversitate și intercunoaștere.

Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași împreună cu profesor Oana Plaiu ne prezintă în cele două înregistrări video momente de muzică populară cu elevii școlii.

Mulțumim partenerilor, participanților și, nu în ultimul rând, voluntarilor care au răspuns PREZENT activităților din acest proiect și care au contribuit cu toții la creșterea stimei de sine a copiilor implicați, la creșterea gradului de socializare, la dezvoltarea abilităților personale și dezvoltarea comunicării, la dezvoltarea armonioasă a psihicului și crearea unor oportunități privind deprinderile sănătoase a generațiilor tinere.

Toți copiii au primit diplome și cărți în semn de apreciere iar voluntarii care au dăruit celorlați timp prețios și lectură de suflet, diplome de voluntar.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul a fost implementat în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022 în parteneriat cu: Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team, Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here