Acasă Sediul central Final: Exploratorii de Poveste ai Vacanței. Cercetășia la puterea lecturii (partea a...

Final: Exploratorii de Poveste ai Vacanței. Cercetășia la puterea lecturii (partea a II-a)

118
0

În 25 august 2023 timp de trei ore, proiectul expediției distractive: Exploratorii de Poveste ai Vacanței a continuat cu o nouă întâlnire interactivă organizată de Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași și partenerul principal anume, Organizația Națională „Cercetașii României” Membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout București – Centrul Local „Constantin Th. Sapatino” Iași.

Publicul a fost constituit dintr-o mare parte din cercetașii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani (lupișori mari / temerari mici) din cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României”  București – Centrul Local „Constantin Th. Sapatino” Iași coordonați de membrul fondator, Elena Ungureanu alături de publicul-cititor (copii, părinți, bunici). A fost cu noi și un grup de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași și de la RE-MIND CENTER Iași – Centrul de Dezvoltare Personală pentru toate vârstele.

Activitatea a început cu jocul de cunoaştere, urmat de “trenuleţul de poveste al vacanţei” și călătoria de explorare; Victoria (voluntara de la Organizația Cercetașii României a fost „locomotiva” care „a șuierat” și a invitat în vagoane călătorii. A urmat – Descifrarea experienței – cum a fost călătoria, de ce ne-am oprit în Egipt, Bagdad și în China. Toți copiii au primit carnețele de exploratori (special concepute de Elena Ungureanu de la Organizație, aplicând conceptul de „economie socială” ) și pe urmă i-am împărțit în patru grupe pentru cele patru ateliere (Jocuri, Descoperă România, Harta Lumii și Atelierul de hârtie). În baza punctajului obținut la ateliere la final, am acordat premii din partea sponsorului evenimentului, SECOM ® Healthcare Group Divizia de Retail Iași și baloane.

O activitate bogată, cu o atmosferă antrenantă și plină de energie în care toți cei prezenți au contribuit din plin la succesul:  Cercetășia la puterea lecturii (partea II).

După evaluarea activităţii şi premierea câştigătorilor, ne-am regăsit pe sine în mijlocul naturii prin Game of Masks sau Yoga pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here