Acasă Sediul central Final de proiect: BIBLIOTECA DE PRIM AJUTOR (BiblioInfoLife), ediția a II-a

Final de proiect: BIBLIOTECA DE PRIM AJUTOR (BiblioInfoLife), ediția a II-a

49
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat astăzi, 14 iunie 2019, cu copiii din Centrul de Servicii Sociale „C. A Rosetti” – D.G.A.S.P.C Iași, ultima activitate de informare propusă în calendarul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife) ediția a II-a.
Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de asistentul medical, Florin Alexandru Bereșoaie.
Participanții acestei sesiuni au fost comunicativi și interesați alături de psihopedagog, Maricica Penelea și au dorit să afle totul din primele zece minute ale acțiunii; în schimb, partenerul nostru din proiect a construit un dialog informațional de calitate, începând cu sfaturile privind accidentele, tehnicile de salvare în cazul în care victima este conștientă cu măsurile de siguranță, metoda PAS, apelul 112 și poziția laterală de siguranță; și, desigur, contextul în care victima este inconștientă și, atunci aplicăm metoda de resuscitare.
Finalul activității a constituit momentul înmânării din partea echipei proiectului a PERMISELOR DE SALVATOR pentru toți copiii care au participat dar și a altor informații privind oferta activităților și proiectelor culturale pe care le derulează biblioteca publică pe timpul verii.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2018 – 2019 la Filiala „Ion Creangă” cu unitățile de învățământ școlar/liceal din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here