Acasă Biblio-Școala de pietoni Final de proiect – BIBLIO-ȘCOALA DE PIETONI (ed. a II-a)

Final de proiect – BIBLIO-ȘCOALA DE PIETONI (ed. a II-a)

37
0

Inițiativa Bibliotecii Județene Gh. Asachi Iași de a relansa în noiembrie 2016 ediția a II-a a proiectului BIBLIO-ȘCOALA DE PIETONI în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Filiala Iași a Societății Naționale de Cruce Roșie din România a avut un impact de largă amploare la nivelul municipiului Iași. Proiectul a fost implementat pe parcursul anului școlar 2016 – 2017 astfel încât, în cele 7 luni de desfășurare a activităților am interacționat cu 558 de elevi din 7 unități de învățământ (școlar/liceal) și din mediul ONG-urilor din Iași.

Luni, 26 iunie a.c., începând cu ora 10.00, echipa proiectului va fi prezentă pentru a derula ultima sesiune de informare interactivă cu copiii din Centrul de Plasament Veniamin Costache nr. 14 coordonată de director Ciprian Bursuc din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași [http://www.dasiasi.ro/ ].

Sesiunile tematice ce vizează importanța și conștientizarea unei atitudini preventive în trafic precum și stimularea interesului tinerilor pentru cunoașterea acestora vor fi susținute de agent șef-adjunct de poliție, Claudiu Mercaș și agent principal de poliție, Ramona Nechifor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, iar cele de acordare a primului ajutor în cazul accidentelor rutiere vor fi moderate de voluntarii din cadrul Filialei Iaşi de Cruce Roșie: Monika Ana Maria Hrițcu și Alexandru Plămadă. Tot cu această ocazie, elevii vor primi informații cultural-educative privind modalitățile de petrecere a timpului liber la Bibliotecă.

La finalul sesiunilor, participanții vor intra în posesia BIBLIO-PERMISULUI DE PIETON și a materialelor informative tematice ale proiectului.

            Scopul proiectului vizează realizarea unei campanii de sensibilizare pe activități specifice de educație-informare-conştientizare asupra importanţei prevenirii accidentelor în circulația rutieră şi stimularea interesului elevilor din comunitatea ieşeană pentru cunoaşterea acestora, acordarea primului ajutor în caz de accident precum şi a subiectelor conexe alături de conturarea unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here