Acasă Ştiri şi evenimente FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 3

FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 3

24
0

Cea de a treia zi a FILIT-ului a început în forță. Încă de la prima oră, zeci de adolescenți și tineri au participat la Casa Fantasy, găzduită de Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, la proiecția filmelor din seria Star Wars. Până spre orele 16.00, cca 150 de elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări au urmărit aventurile galactice ale lui Luke Skywalker în veșnica confruntare cu emblematicul Darth Vader.

De la ora 16.00, invitatul Casei Fantasy a fost scriitorul și scenaristul Liviu Surugiu. Întâlnirea a fost moderată de scriitorul Dan Doboș. Cele două ore alocate evenimentului s-au scurs surpinzător de repede, publicul fiind captivat în totalitate de invitatului. Scriitorul ne-a prezentat pe scurt cărțile sale, a povestit despre copilărie, anii de liceu și de facultate, dar și despre visuri: „Îmi place să scriu romane. Visul meu este să ajung în America, însă acolo trebuie să te accepte un agent literar care să te reprezinte. E ca un avocat. Fără el, nu poți publica.”
Întrebat ce impresie i-a lăsat Iașul, Liviu Surugiu a afirmat că de fiecare dată compară Iașul cu Clujul și vede Iașul peste Clujul din 2013.

Ca de obicei, finalul a fost rezervat întrebărilor din public, nu înainte de a citi un fragment din romanul Atavic.

Liviu Surugiu (n. 10.10.1969, Roșiorii de Vede) un autor care se manifestă pe mai multe planuri. Este și romancier, și scenarist, principalele genuri abordate în creațiile sale fiind science fiction-ul, ficțiunea speculativă și thrillerul religios. În 2013 a fost finalist al concursului de scenarii de film organizat de HBO în colaborare cu TIFF. A câștigat numeroase premii literare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here