Acasă Filiala „Ion Creangă” Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

24
0

Vineri, 22 martie 2019, începând cu ora 16.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134), publicul este invitat să participe la o dezbatere urmată de un workshop despre „Drepturile personale”, un concept ce are la baza Declarația Universală a Drepturilor Omului, structurat în lucrările psihologului și  cercetătorului Dr. Edmund Bourne.

Evenimentul va fi moderat de psihoterapeut Livia Băețică. Participanții sunt rugați să se implice activ în dezbaterea care va avea o durată de 3 ore, timp în care vor fi explicate și detaliate drepturile personale.

Unul dintre cele mai importante drepturi despre care vom vorbi este „Am dreptul să spun NU cererilor cărora nu le pot face față sau pe care nu vreau să le îndeplinesc”. Am fost educați de copii că nu este politicos sau frumos să-i refuzi pe ceilalți. Imaginați-vă o situație în care sunteți invitați la o cină, iar gazda insistă să vă servească cu o a doua porție sau situația în care sunteți obosiți și nedormiți, iar prietenul vostru va cere să faceți ceva pentru el. Am fost învățați să fim politicoși și altruiști, iar de cele mai multe ori această educație se întoarce împotriva noastră. Ajungem să ne neglijăm propriile nevoi, pentru a nu fi judecați ca fiind egoiști, răi sau nepoliticoși.

„Ziua Psihoeducației” este un eveniment creat de Psychology Hub cu scopul de a aduce psihologii mai aproape de cei care au nevoie de recomandările specialiștilor. Evenimentul se desfășoară simultan în opt orașe mari din țară, în data de 22 martie 2019 și este găzduit de bibliotecile județene.

„Am ales data de 22 martie, deoarece la aceasta dată este sărbătorită și Ziua Mondială a Apei. Așa cum apa este esențială în crearea și menținerea unui echilibru al vieții, și psihoeducația reprezintă substanța nutritivă de care fiecare om are nevoie pentru crearea unei armonii interne și relațiilor cu mediul înconjurător.” – Psihoterapeut Monica David

Intrarea este liberă.

Alte informații despre eveniment: https://www.psychologyhub.ro/ziua-psihoeducatiei-2019/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here