Acasă Filiala „Ion Creangă” Ziua Mondială a Zonelor Umede – World Wetlands Day – 2 februarie...

Ziua Mondială a Zonelor Umede – World Wetlands Day – 2 februarie 2020

25
0

Marți, 4 februarie 2020, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene a avut loc Ziua porților deschise pentru publicul școlar din învățământul preuniversitar.
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași, parteneri ai Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași au deschis programul prin descrierea importanței Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie 2020.

Expunerea interactivă „Biodiversitatea zonelor umede” a fost susținută de către ing. Luminița Iconomu, după care tinerii au vizionat un scurtmetraj informativ despre zonele umede, un documentar Ramsar, cu mesajul doamnei Martha Rojas Urrego – Secretar General al Convenției RAMSAR pentru Zonele Umede și un film reprezentativ pentru cele puse în discuție „Fly away home”.

Anul acesta RAMSAR a propus realizarea întâlnirilor sub cupola întrebării: „Wetlands Biodiversity matters – Why it matters?” – „Biodiversitatea zonelor umede contează – de ce contează?”.

Din data de 31 ianuarie 2020 și până astăzi, mai multe clase de la colegiile și liceele ieșene cu profil de protecția mediului au participat la prezentarea de film documentar și artistic dedicate importanței Biodiversității și Zonelor Umede la Filiala „Ion Creangă”.
Mulțumim participanților pentru implicare și interacțiunea cu acest eveniment atât de important pentru viața planetei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here