Acasă Filiala „Ion Creangă” Tradiții eleno – române

Tradiții eleno – române

19
0

Luni, 29 mai 2017, de la ora 16.30, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Comunitatea Elenă Iaşi, Filiala Uniunii Elene din România au desfășurat manifestarea „Tradiții eleno – române” la Filiala „Ion Creangă”.

Coregraf Laura Ioana Tîrnovanu, alături de ansamblul ARMONIA, secțiunea juniori a Comunității Elene, au prezentat câteva din dansurile tradiționale din Grecia continentală și insulară.

Dansul „Sirtaki” se poate desfășura atât la o nuntă grecească tradițională cât și la alte evenimente ale comunității. Costumele populare din insulele grecești au fost expuse de către membrii adolescenți ai ansamblului. Împreună cu cei prezenți am descoperit asemănările și deosebirile dintre tradițiile noastre.

Studenții de la Universitatea de Arte „George Enescu”, au fost prezenți alături de lector dr. Cristina Răducanu. Elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Liceul „Miron Costin” vor fi coordonați de către profesorii Geanina Honceriu, Simona Manu, Cezara Ștefănescu. Doamna Evanthia Papaefthymiou a coordonat această manifestare din partea Comunității Elene din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here