Acasă Filiala „Ion Creangă” Școala Altfel: „Jocul de-a vacanța”

Școala Altfel: „Jocul de-a vacanța”

56
0

O nouă activitate din cadrul programului Școala Altfel a avut loc joi, 18 aprilie 2019, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

Întâlnirea elevilor clasei a VIII-a C – Școala gimnazială ”Otilia Cazimir” (coordonator: profesor Vanda Sbera) cu biblioteca a stat, de această dată, sub semnul Thaliei.

„Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, o producție TVR din 1995 (regia: Olimpia Arghir), a fost piesa aleasă spre vizionare de tinerii cinefili prezenți în sala media a filialei noastre.

Un grup de oameni cu aspirații modeste (un intelectual sărac, o fată simplă, un funcţionar umil, un licean corigent la matematică, un maior în retragere) rup pentru o lună – luna lor de concediu – orice legătură cu societatea, cu lumea.

Jeff (Matei Stoenescu), Bogoiu (Valentin Uritescu) şi Ştefan Valeriu (George Alexandru) sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea.

Cei trei acced spre inima Corinei (Elvira Deatcu), tânăra care le aprinde imaginaţia, care le structurează opţiunile, care îi ajută să-şi uite şi să-şi înfrângă umilinţele.

„Jocul de-a vacanța” este un joc de-a uitarea, al omului care vrea să renunțe la un moment dat la amintiri și aspirații, un joc în care personajele evadează din lumea convențiilor sociale spre o altă lume, unde îi așteaptă depărtarea, misterul și uitarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here