Acasă Filiala „Ion Creangă” Radu Gyr: esența poeziei din temniță și activitatea publicistică

Radu Gyr: esența poeziei din temniță și activitatea publicistică

173
0

Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAȘI), în calitate de inițiator și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, în calitate de partener vă invită la o nouă ședință a Cenaclului Cultural „Aron Pumnul”, care va avea loc joi, 26 aprilie 2018, ora 18.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34).

Pentru a doua oară, invitații și vorbitorii îl vor supune atenției publicului pe poetul Radu Gyr, în apropierea comemorării a 43 de ani de la moartea acestuia († 29 aprilie 1975).

Pe calea spre înțelegere a poeziei lui Radu Gyr vom fi îndrumați de către  poetul Marius Iordăchioaia (autor al volumelor de versuri „Jurnal de tresăriri”, Theosis, 2012 și „Cineva mă caută prin viața mea”, Doxologia, 2013) și de către dr. Lucian Iordăchescu (profesor de Limba și literatura română la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț. De asemenea, LS IAȘI va face o prezentare a publicisticii lui Radu Gyr, activitate ce nu trebuie neglijată în studiul operei acestuia. Totodată, vorbitorii vor sublinia importanța ideilor și a valorilor ce se desprind din ochiul critic pe care intelectualul Radu Gyr îl avea asupra vremurilor sale.

Un interval de timp din ședința Cenaclului va fi alocat persoanelor care doresc să împărtășească din creația lor proprie. Este posibilă înscrierea creațiilor pentru una din viitoarele patru ședințe ale Cenaclului. Bineînțeles, persoanele ce aleg să citească la această ședință vor fi îndrumați de către invitații noștri, ceea ce reprezintă o oportunitate pe care vă sfătuim să nu o ratați.

Doritorii vor completa următorul formular: https://goo.gl/forms/LRB67OmGaAhoeHGU2.

Participarea este gratuită.

Vă așteptăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here