Acasă Filiala „Ion Creangă” Proiectul „T.L.o.R. – The Love of Reading” la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”...

Proiectul „T.L.o.R. – The Love of Reading” la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

23
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, partener în cadrul proiectului T.L.o.R. – „The Love of Reading”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici – Parteneriate strategice pentru educația în școli (KA201-884F3C0F), organizează în perioada 5 – 7 octombrie o întâlnire transnațională a proiectului, la care sunt prezenți reprezentanți din partea partenerilor implicați în proiect, respectiv cinci unități școlare și două biblioteci din șase țări: Grecia, Italia, Spania, Cehia, Cipru și România.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 septembrie 2019 – 31 august 2022 şi are drept grup ţintă elevi cărora li se prezintă noi oportunități de învățare, adaptate nevoilor și cerințelor viitorului prin intermediul cărţilor folosite ca „vehicule de cunoaştere” a culturilor şi obiceiurilor oamenilor din diverse ţări, oferindu-le posibilitatea de a relaţiona cu aceştia prin intermediul limbii engleze care va fi limba comună a proiectului.

Obiectivele generale ale proiectului se concentrează asupra elevilor prin „the love of reading”- dragostea de a citi.

Acestea sunt:

  1. să iubească cartea, procesul de învățare și școala în sine, pentru a reduce la minimum abandonul școlar timpuriu și pentru a oferi elevilor mijloacele și motivele aferente pentru o evoluție ascendentă la școală și, ulterior, acces în universități;
  2. să-și consolideze abilitățile în limba engleză (citind cărți traduse în engleză);
  3. să-și consolideze abilitățile digitale (utilizarea e-bibliotecii, participarea la clubul de lectură online);
  4. să înțeleagă și să accepte diversitatea socială, națională, lingvistică și culturală (lectura și discuțiile pe marginea cărților din alte țări pe teme specifice);
  5. să înțeleagă valorile europene, punând în aplicare deviza Europei „unită în diversitate”. Aceste obiective corespund politicii europene în Educația 2020.

Grupul-țintă: proiectul se adresează tuturor elevilor școlilor implicate, profesorilor și, prin intermediul cărții, dezvoltării relației profesor-elev. Pe parcursul proiectului vor exista două grupuri țintă de elevi, cu rezultate frumoase, care vor fi membri pentru două cluburi de lectură (unul transnațional pentru cele cinci școli-partenere din țările prezente în proiect și unul pentru restul grupurilor din școală, pentru fiecare țară).

Beneficiile acestor Cluburi de Lectură se vor revedea pe termen lung prin Web Reading Club (realizat de Biblioteca Județeană Iași) și a portalului e-library (realizat de Biblioteca din Ostrava-Cehia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here