Acasă Filiala „Ion Creangă” Povestea Sarbătorilor Pascale

Povestea Sarbătorilor Pascale

69
0

în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a II-a)

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii a derulat în data de 17 aprilie 2019 la Filiala „Ion Creangă”, activitatea: „Povestea Sărbătorilor Pascale” în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Activitatea a avut un rol benefic pentru toți cei implicați pentru că, sărbătorile de primăvară ce se apropie, arta și lectura au un rol de terapie bine determinat prin culoare, muzică, lectură și jocuri pentru publicul tânăr. Elevii, profesorii, părinții, beneficiarii au fost de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași alături de voluntarii bibliotecii și ai Asociației Caritas Iași. Un invitat la activitatea noastră a fost și un grup de elevi coordonați de prof. Alexandrina Coțovanu de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași care au venit din propria inițiativă să se implice în activitățile de voluntariat ale evenimentului.

Momentele artistice din partea școlilor participante și expoziția tematică din materiale reciclabile privind obiceiurile și tradițiile specifice de Paște au conturat evenimentul nostru educațional terapeutic. Apoi voluntarii au citit, socializat pe temele de interes ale elevilor printr-un schimb de experiențe intergeneraționale și, continuând, cu jocuri inedite de animație cultural educativă din partea beneficiarilor Asociației ROIS Iași.

Finalul activității a fost rezervat atelierului – Clubul Veseliei – prin jocurile de animație culturală coordonate de Asociația ROIS și toate au condus la dezvoltarea abilităților de exprimare, comunicare și relaționare, creșterea adaptării în societate spre o dezvoltare armonioasă, echilibrată, responsabilizare, dezvoltarea inițiativei, imaginației și a spiritului creativ al elevilor participanți.

Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii este partenerul principal în acest proiect care se implementează pe durata a 5 luni a anului școlar 2018- 2019. Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here