Acasă Filiala „Ion Creangă” Opening Opportunities 4 – eveniment lansare Iași

Opening Opportunities 4 – eveniment lansare Iași

51
0

 

Miercuri, 11 octombrie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), trei profesioniști IT din Microsoft România s-au întâlnit cu aproximativ 300 de elevi și cadre didactice de la 14 instituții de învățământ din Iași: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Economic Administrativ, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”.

Întâlnirea a marcat lansarea locală a ediției a IV-a a proiectului educațional Opening Opportunities, un program de încurajare a carierelor în computer science prin mentorat, pentru liceeni, creat de Asociația Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark. La Iași, proiectul se desfășoară sub coordonarea și cu facilitarea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

Elevii au primit informații despre următoarele etape ale programului, care se va încheia  în luna iunie și care va cuprinde seminarii online publice, totul cu scopul de a oferi elevilor de liceu informații actuale despre piața muncii și care sunt abilitățile și cunoștințele necesare în acest mediu dinamic. S-a discutat despre oportunităţi de carieră și despre cum să îţi croiești un drum prin labirintul de opţiuni, dar și despre cum să fii propriul tău lider. Elevii selectați în proiect vor învăța aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science și să simuleze timp de 6 luni munca într-o companie IT: vor căpăta cunoștințe atât de programare, cât și de vânzare, project management, prezentare etc.. La sfârșitul celor 6 luni, echipele finaliste alese de un juriu mixt de profesioniști își vor prezenta proiectele la sediul Microsoft România, în cadrul evenimentului Demo Days.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here