Acasă Filiala „Ion Creangă” „Natura pentru sănătatea ta”- Arii protejate

„Natura pentru sănătatea ta”- Arii protejate

59
0

Joi, 24 mai 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat activitatea „Natura pentru sănătatea ta”- Arii protejate, care a avut loc la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Ecolog Ramona Ciobanu a prezentat un scurt material despre ariile protejate, rezervațiile naturale (de tip forestier, acvatic, floristic și paleontologic), situri Natura 2000, situri de tip SCI – Situri de Importanţă Comunitară – conservarea habitatelor de importanţă comunitară şi a speciilor de importanţă comunitară europeană; siturile de tip de tip SPA – Arii de Protecţie Specială Avifaunistică din Județul Iași.

Reprezentanții S.C. ApaVital Iași, ing. Silvia Aanicăi, au prezentat importanța poluării apei asupra ariilor protejate și impactul asupra vieții umane.

Activitatea de coștientizare și sublinierea realizării ariilor protejate s-a derulat alături de elevii de liceu de la profilul protecția mediului, coordonați de către prof. Vasilica Serghie de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași. 

Reprezentanții bibliotecii au adus în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here