Acasă Filiala „Ion Creangă” Interculturalitate – Respect

Interculturalitate – Respect

111
0

Luni, 21 mai 2018 de la ora 14.00 la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, vom susține alături de elevii Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” Iași o activitate care să sublinieze importanța zilei de 21 mai.

Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, marcată anual pe 21 mai, la inițiativa UNESCO, este o zi în care subliniem „potenţialul cultural ca modalitate de atingere a prosperităţii, dezvoltării durabile şi coabitării paşnice globale”.

Copii vor susține un scurt program artistic ei fiind oragnizați în: Atelierul de creație „Voroneț” coordonator prof. Cristina Elena Alexa, Grupul “Vlăstarii” coordonator prof. Daniela Dumitraşcu, Grupul vocal-instrumental “Sunetul muzicii ” coordonatori prof. Maria Barbacaru și prof. Lorena Bujor, Grupul vocal “Hora” prof. coordonator Lorena Bujor.

Pentru a explica pe înțelesul celor mici importanța diversității, a modalității în care dialogul purtat cu RESPECT poate conduce către dezvoltare durabilă și o coabitare pașnică vom difuza filmul, producție a studiourilor Disney, „Frumoasa și Bestia”.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Carte și tradiție românească” care are loc în cadrul programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și își propune să încurajeze cunoașterea, cultivarea și prezentarea tradițiilor românești și universale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here