Acasă Filiala „Ion Creangă” Franțuzisme. Întâlnire cu scriitorii francezi Muriel Augry și Sylvestre Clancier

Franțuzisme. Întâlnire cu scriitorii francezi Muriel Augry și Sylvestre Clancier

12
0

Luni, 31 mai 2021, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134) ne-am bucurat de prezența scriitorilor: Muriel Augry (poetă și prozatoare franceză, directrice de l’Institut Français de Roumanie à Iași), Sylvestre Clancier (scriitor francez, președintele Academiei „Mallarmé” din Franța) și Valeriu Stancu (scriitor, traducător și editor, membru al Uniunii Scriitorilor din România).

Cuvântul de deschidere a fost rostit de scriitorul și publicistul Dan Doboș, director al Bibliotecii Județene Iași, cel care a mulțumit invitaților și publicului, pentru participarea la acest eveniment cultural de excepție.

Despre viața și opera celor doi învitați am aflat lucruri interesante, rostite de moderatorii Dan Doboș și Valeriu Stancu, urmând apoi prezentarea volumelor: „Acest freamăt blând al absurdului” (nuvele de Muriel Augry, Editura Știința, Chișinău / Editura Cronedit, Iaşi, 2021, traducere de Valeriu Stancu), „Encres lacérées / Cerneluri lacerate” (poeme de Muriel Augry, grafică de Philippe Bouret, Editura Cronedit, Iaşi, 2020, traducere de Valeriu Stancu), „Les cordes de la vie / Corzile vieții” (poeme de Sylvestre Clancier, Editura Cronedit PoeMondia, Iaşi / Editura Știința, Chișinău, 2020, traducere de Valeriu Stancu).

Publicul a asistat în final la un recital de poezie susținut de scriitorii Muriel Augry și Sylvestre Clancier, evenimentul încheindu-se cu un moment de dedicații și autografe din partea acestora.

Mulțumim Chocolateriei L`Artisan, care ne-a fost alături și care a îndulcit și mai mult atmosfera caldă a revederii.

Le mulțumim celor prezenți și îi mai așteptăm și la următoarele manifestări organizate de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here