Acasă Filiala „Ion Creangă” FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 1

FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 1

51
0

Casa Fantasy, găzduită pentru al treilea an consecutiv la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, și-a deschis porțile pentru public la primele ore ale dimineții de miercuri, 2 octombrie 2019. Filmul programat, Jocurile foamei, a atras un public numeros, format în special din liceeni de la instituțiile de învățământ din zonă.

Oaspetele Casei Fantasy în prima zi a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași a fost scriitorul de literatură SF Lucian Merișca. În cele două ore, invitatul zilei a vorbit publicului despre viața personală, despre debutul scriitoricesc (care a avut loc la doar numai 11 ani), despre cărțile publicate (Aventuri în Exterrior, Deratizare, Vincent și Karlenstein. Moarte bună, copii!) și a citit câteva fragmente din volumul Deratizare.

Scriitorul a mărturisit că scrie doar atunci când trăiește o emoție, acesta fiind și motivul pentru care nu scrie mult.

Finalul a fost rezervat întrebărilor din public.

Născut aproape de Iași, la Tg. Frumos, Lucian Merișca este primul scriitor român nominalizat la prestigiosul premiu Hugo. Alături de fratele său, regretatul Dan Merișca, Lucian Merişca a fondat cenaclul SF Quasar.


 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here