Acasă Filiala „Ion Creangă” „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii...

„Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri” – lansare de carte

64
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Asociația Europeană „Dimitrie Cantemir” (A.E.D.C.) organizează joi, 15 noiembrie 2018, de la ora 10.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34), lansarea volumului „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri”, apărut la Editura Universul Academic. Volumul, al doilea dintr-o serie, constituie un obiectiv central al  Asociației Europene „Dimitrie Cantemir” și este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu o întindere de 400 de pagini și o grafică de excepție, acesta cuprinde 35 de studii și articole semnate de 32 de autori: cercetători științifici, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, laici și clerici, militari și civili, membri ai Asociației sau profesând în instituțiile care-l au ca patron spiritual pe Dimitrie Cantemir.

În ansamblu, volumul surprinde nu numai fațetele multiple ale personalității marelui cărturar, într-o nouă viziune exhaustivă, ci și ideea forță a conștiinței și necesității unității românești, care transpar din întreaga operă a academicianului european și bărbatului de stat care a fost Dimitrie Cantemir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here