Acasă Filiala „Ion Creangă” „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Primăvara cărților...

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Primăvara cărților și filmul

65
0

În 26 martie 2019 de la ora 14,00 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) continuă activitățile specifice din cadrul  proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) cu activitatea Primăvara cărților și filmul.

Echipa de voluntari de la Biblioteca Județeană Iași și de la Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii se vor întâlni cu un grup reprezentativ de elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași pentru o activitate educațională interactivă cu accent pe limba și literatura română și arta cinematografică.

Ne propunem să încurajăm lectura ca activitate distractivă, provocându-i pe copii să citească cursiv, să inventeze povești, să scrie piese de teatru sau să se joace cu cuvintele. Toate acestea vin ca dovezi pentru a demonstra care sunt beneficiile lecturii de plăcere și ale artei în educație (filmul). Cititul oferă copiilor distracție și ocupație. Lectura îi va orienta pe copii către pasiuni și noi interese. Citindu-le, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, le stimulăm imaginația, le antrenăm memoria și nu în ultimul rănd, le stârnim emoțiile care-i ajută să crească armonios.

Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii este partenerul principal în acest proiect care se implementează pe durata a 5 luni (februarie-iunie 2019). Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here