Acasă Filiala „Ion Creangă” „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Artă Terapeutică...

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Artă Terapeutică la Superlativ!

27
0

În 5 iunie 2019 de la ora 14,00 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) desfășoară ultima activitate din ediția a II-a a proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) sub denumirea: Artă Terapeutică la Superlativ!

Echipa de voluntari de la Biblioteca Județeană Iași și de la Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii împreună cu părinții și rudele elevilor alături de cadrele didactice  de la cele trei unități școlare implicate în proiect (Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași) și beneficiarii de la Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași vor constitui publicul la eveniment dar și actorii care vor construi momentele de artă terapeutică (muzică, poezie, pantomimă, teatru, jocuri etc. ).

Toate acestea vin ca și argument viabil pentru a demonstra care sunt beneficiile lecturii de plăcere și ale artei în educație. Educația lecturii pe teme de interes specifice vârstei, activitățile de socializare, reintegrare socială, cultural educative și de animație culturală precum și activitățile cu caracter psiho-social-educativ (consiliere, susținere și comunicare intergenerațională) – aceste componente au alcătuit contribuția de valoare adăugată a dezvoltării personale, profesionale, interculturale și lingvistice al elevilor/profesorilor/voluntariilor și organizatorilor implicați în acest proiect.

În semn de apreciere și recunoștință din partea echipei de proiect – la finalul activității – vom oferi într-un cadru emoționant diplome de participare tuturor copiilor care au participat la activitățile proiectului.

Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii este partenerul principal în acest proiect care se implementează pe durata a 5 luni (februarie-iunie 2019). Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here